Инатът на едно дете или как се става №1: Бербатов разказа за магическото си докосване (ВИДЕО)


Инатът на едно дете или как се става №1: Бербатов разказа за магическото си докосване (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

4861 0

Българската футболна легенда - Димитър Бербатов, сподели прелюбопитно мнение на Острова преди днешното дерби между Тотнъм и Манчестър Юнайтед от втория кръг на Висшата лига. 

Срещата е насрочена за 19:30 часа българско време и ще може да я проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Ден преди нея Бербатов бе гост с Майкъл Оуен в студиото на Висшата лига, водено от Стив Бауър.

По време на разговора им българинът бе запитан за страхотното му спиране на топката, което впечатляваше феновете по време на цялата му професионална кариера. 

Разказът на Бербо

Той зарадва студиото и феновете с уникална история от детството си, от която става ясно как Бербо е усъвършенствал първото си докосване със специфични тренировки още от 9-годишен: 

"По онова време нямах дори футболна топка. Нямахме пари за такава. Имах баскетболна топка. Те бяха големи и много тежки. Отивах в задния двор, където живеехме, и нямаше значение дали е лято, зима, дали вали дъжд, и правех това. Никой не ми е казвал да го правя. Аз също не знаех защо го правя, просто интуиция.

Бях дете на 9 или 10 години. Взимах топката в ръце, хвърлях нагоре, след което я овладявах. Правех това по цял ден. Толкова е просто. Започваш с простите неща. След като овладях това докосване, последва всичко останало, защото вече имах увереността, че знам как да спирам топката", обясни българинът.

Кариерата на Бербо

Припомняме ви, че най-силните дни на родния нападател бяха с екипа на Манчестър Юнайтед, за който изигра 149 двубоя и се отчете с 56 гола и 27 асистенции. Успя да стане голмайстор на Висшата лига, а междувременно спечели първенството два пъти.

Повече двубои има само с Байер Леверкузен (202), докато тези с Тотнъм са със 100 по-малко. На Острова се състезава още за Фулъм в 54 двубоя. 

Вижте прогнозата на Бербатов за Тотнъм - Манчестър Юнайтед тази вечер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички