Георги Иванов - Гонзо: Стоичков и Бербатов ги няма, Кубрат Пулев само го плюят


Георги Иванов - Гонзо: Стоичков и Бербатов ги няма, Кубрат Пулев само го плюят
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

33830 0

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо, даде любопитно интервю пред Sportal за равитието на родния футбол и какви са пречките пред младите футболисти. 

Легендата на Левски е категоричен, че един от основните проблеми пред младоците по родните ширини е липсата на техен пример за развитие. Той даде пример със себе си и великите Стоичков, Сираков, Пенев, Искренов, докато сега в България нямало някой като Левандовски.

Мнението на Гонзо

"Ние сега нямаме примери. Питам техническия директор на Полша за Левандовски и той ми обяснява колко много е добър. Той обаче е пример за всички деца в Полша - как се храни, как тренира, как се държи. Той е за пример, всички искат да станат като него. В момента нямаме кой да покажем - няма ги Стоичков, Бербатов, Мартин или Стилиян. 

Аз исках да стана футболист, защото гледах Сираков, Стоичков, Пенев, Искренов… Исках да бъда като тях. Никога не съм мислил, че ще печеля пари от футбола, защото го обичах и исках да стана като тях. Сега няма кой да дадем за пример. Дори и да има някой - ние го омазваме след 3-4 месеца и всичко за него приключва.

Какво става с Кубрат Пулев? Отива да играе за световна титла, което е нещо голямо, обаче когато загуби и всички почваме да го плюем как е загубил. Ние не оценяваме това, което е постигнал", разказва легендата на Левски. 

Вижте кой е наследник на Виктор Касай начело на съдийската комисия към БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички