Бербатов показа, а в Англия веднага "позлатиха": Как упражнява контрола над топката и към момента (ВИДЕО)


Бербатов показа, а в Англия веднага "позлатиха": Как упражнява контрола над топката и към момента (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

7296 0

Димитър Бербатов остава един от най-успешните и популярни български футболисти. А на Острова няма наш сънародник, който да се похвали с толкова бляскави успехи. Дори там все още си спомнят невероятната лекота и финеса, с които бившият нападател на Манчестър Юнайтед блестеше.

Бербатов преподава: Най-ефективното упражнение за подобряване на контрола над топката

Преди часове Бербатов публикува видео в личния си профил в социалната мрежа Instagram, на което показва контрола над топката, с който все още може да се похвали. "Топка и стена" - озаглавява кадрите, като намеква, че това е достатъчно за упражняване на въпросния контрол.

На Острова пък веднага му обърнаха внимание. "Димитър Бербатов показа как упражнява известното си първо докосване, използвайки стена" - озаглавява свой материал изданието SportBible.

"Всичко, от което имате нужда, за да подобрите първото си докосване, е топка и стена. Просто поитайте Димитър Бербатов" - пишат британците. След което е цитиран и Бербатов, който обяснява по време на видеото:

"Добре, хора. Още едно лято, още една топка и предизвикателство със стена. Излезте, намерете си топка, намерете си стена и сте готови. Както виждате, започвам простичко - просто пращам топката вляво и вдясно по тревата. След това, когато се чувствам достатъчно сигурен, правя и неща, които са по-голямо предизвикателство" - споделя българинът.

"От време на време удрям топката с повече сила, за да може да се върне с различна скорост, както се случва по време на мач. Подобрявам баланса си, координацията си, времето ми за реакция, издържливостта: общо взето всичко, от което имате нужда в мач.

Не подценявайте това упражнение. Това е едно от най-ефективните упражнения, с които да тренирате докосването си. Гениалността му е неговата простота. Защо? Защото футболът е проста игра за умни хора" - споделя още той. Неотдавна посочиха Бербатов за най-добрия български играч в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички