Глушков говори с голямо задоволство към Везенков и спука от критики НБА


Глушков говори с голямо задоволство към Везенков и спука от критики НБА
Снимка: GettyImages

4152 0

Абсолютната легенда на българския баскетбол и настоящ президент на родната федерация - Георги Глушков, поласка Александър Везенков в навечерието на 2024-а година. 

Везенков получава постепен шанс зад Океана

Ветеранът направи обзор на изминалата година пред basketball.bg и засегна звездния трансфер на Везенков в Сакраменто Кингс и първите му стъпки в най-елитния баскетбол. Първият българин, играл в НБА, негодува, че сериозно измъчват играчите от Европа. 

Той обаче вярва, че сънародникът му ще се справи с голямото предизвикателство и ще се наложи зад Океана. 

Коментарът на ръководителя

"Сашко се представя отлично. Постигна сериозни успехи тази година в неговата кариера и с отбора му. Сега има ново начало за него с нови предизвикателства и той ги знае. Знам колко е трудно, въпросът е той да бъде търпелив и да използва всеки момент, в който му се дава възможност да покаже най-доброто от себе си. Има нашата безрезервна подкрепа във всяко едно отношение.

Ще си споделим неща, а и баща му е при него сега. Аз му желая здраве, имаше номинация на Икарите, на Спортист на годината. Радвам се, че хората оценяват успехите му. Трудно е, НБА се разви много и стана изключително силно първенство с много силни състезатели. Бих казал, че недооценяват най-добрите играчи, които идват от Евролигата, и малко ги измъчват, за да се доказват.

Доказвали са се и други обаче, така че и той ще го направи. Няма да е лесно, но Сашко е търпелив и умен. Ще се справи и с тази задача. Важното е да е здрав и да знае, че всички сме зад него и се радваме за неговите успехи", категоричен бе Глучков в навечерието на 2024 г.

Следете всеки един мач и точка на Везенков в НБА със SportLive.bg!

Още: Без Александър Везенков: Сакраменто Кингс се завърна към победите в НБА (ВИДЕО)

ВИДЕО: Втора поредна загуба за Сакраменто Кингс в НБА, втори мач за Везенков без кош

Сакраменто Кингс с 2 загуби в последните 3 мача, Александър Везенков без кош и с малко минути (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички