ВИДЕО: Втора поредна загуба за Сакраменто Кингс в НБА, втори мач за Везенков без кош


ВИДЕО: Втора поредна загуба за Сакраменто Кингс в НБА, втори мач за Везенков без кош
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

2116 0

Сакраменто Кингс допусна втора поредна загуба в НБА, след като тази сутрин отстъпи на Портланд Трейлблейзърс със 113:130 като гост.

Българската звезда на Кингс - Александър Везенков, остана на паркета около 9 минути и половина, но не успя да се отчете с точки. Това се случи с него във втори пореден двубой.

Крилото направи 3 опита за 3 точки, но и трите неуспешни. Все пак, Саша записа една борба и една асистенция.

В началото гостите поведоха, за което помогна добро представяне на Сабонис, но съперникът навакса и успя да поведе с 20:18 след тройка на Симънс. Сакраменто отново изравни чрез Сабонис.

Везенков се появи в игра 2:29 преди края на първата четвърт на мястото на Харисън Барнс. Скоро след това той извърши нарушение, а 7 секунди преди края стреля от зоната за три точки, но бе блокиран.

Съперниците се изпреварваха и задминаваха през втората четвърт, а българинът отново записа пропуск отдалеч. В един момент Трейлблейзърс поведе с 49:40, а след още един блокиран опит за тройка на Везенков и кош за Дуоп Рийт домакините дръпнаха с 51:40.

Последва смяна на родната звезда с Кевин Хъртър. Съперникът обаче продължи да е по-добрият тим, но Кингс успяха на понаваксат до 60:67 до почивката.

През третата четвърт Сакраменто заигра по-добре, но след 2 наказателни удара на Грант и Рийт Портланд дръпна с 94:83. Частта завърши с аванс за тях със 104:95.

Портланд продължи да държи двуцифрена преднина в последната част, а Майк Браун на 2 пъти взе прекъсване. Везенков се появи отново в игра при резултат 130:111 за съперника, но не успя да стигне до стрелба. Двубоят завърши със загуба за Сакраменто със 113:130.

За Трейлблейзърс това бе осми успех през сезона и с 21 загуби се нарежда на 14-о място в Западната конференция. Сакраменто Кингс допусна 12-ата си загуба и със 17 победи се спусна до шестото място на Запад.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички