Димитър Бербатов гласува от Лондон в присъствието на княза и разкри защо се е върнал в България


Димитър Бербатов гласува от Лондон в присъствието на княза и разкри защо се е върнал в България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3827 0

Българската футболна легенда - Димитър Бербатов, упражни правото си на вот за 49-тото народно събрание от българското посолство в Лондон, след като участва във форума Bulgaria Wants You, имащ за цел да мотивира българската общност да се върне и да работи в България.

Той беше в присъствието на княз Кирил Сакскобургготски и актьора Димитър Маринов, като не пропусна да разкрие пред "24 часа" защо самият той се е завърнал в родината си и какво го е подтикнало към подобно решение.

Мнението на Бербо

"Още когато играех футбол, беше в съзнанието ми и знаех, че един ден ще се върна в България, за да дам обратно на страната си, на младежта, на децата. Неслучайно имам фондация от 15 години, която подкрепя талантливите деца. Винаги съм знаел, че бъдещето ми е свързано с България. Всеки води битки, не трябва да ни плашат тези неща.

Дори хората, живеещи в чужбина, да решат да останат зад граница, те все пак представляват България, остават си българи. Навиците, които са придобили в България си остават – добри или лоши, надявам се повечето да са добри. А ако са научили хубави неща и решат да се върнат да ги приложат в България, това ще бъде хубаво за всички нас.

Не мога да кажа на някого „върни се“ или „остани“ – всеки сам си прави избора, както днес правим собствения си избор. Надявам след толкова много избори в политиката най-накрая да се стигне до разумно решение, което да е добро за България, за да може да има една стабилност и страната да се развива", обясни легендата на Тотнъм и Манчестър Юнайтед в деня на вота.

Вижте колко години са нужни на БФС, според Бербатов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички