Бивш голаджия на ЦСКА припомни за годините в Ливърпул (СНИМКА)


Бивш голаджия на ЦСКА припомни за годините в Ливърпул (СНИМКА)
Снимка: Официален сайт - ЦСКА

6161 0

Игралият в средата на миналото десетилетие за ЦСКА - Тони Силва, припомни със снимка в социалните мрежи, че преди "Армията" бе част от световния колос Ливърпул. Африканското крило се подвизаваше за някои от младежките формации на мърсисайдци, след като бе привлечен преди десетина години от Бенфика.

В крайна сметка стигалият до националния тим на Гвинея-Бисау изигра 15 официални срещи за тима на Ливърпул до 21 години, в които вкара гол и даде 2 асистенции. 

След това се стигна до смяна на два тима на Острова и преминаването му в ЦСКА като свободен агент през зимата на 2013 г. Престоят му на "Армията" продължи 2 години, в които записа 45 срещи и се отчете с 9 гола и 4 асистенции. Интересен е фактът, че за "армейците" е изиграл най-много двубои в кариерата си. 

Яркият спомен на Силва

Трябва да се отбележи, че в края на 2021 година се изказа много мило по адрес на родния колос в интервю за медия в родината му:

"Мога да подновя контракта с моя клуб и да спазвам всички формалности, но всеки път, когато ЦСКА отвори вратата за мен, дори да съм в друг клуб, задължително ще се върна, защото това е моят дом. Клубът, който ми даде живот. Не бива да забравяш този, който ти е дал живот. Преди да дойда в ЦСКА дори нямах колело".

Следете всичко най-интересно около ЦСКА със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички