"Напълно са се побъркали": Аспарух Никодимов разкритикува ЦСКА и Нестор Ел Маестро


"Напълно са се побъркали": Аспарух Никодимов разкритикува ЦСКА и Нестор Ел Маестро
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4260 0

Една от най-големите легенди на ЦСКА - Аспарух Никодимов, сподели мнението си относно ситуацията на стадион "Българска армия". Знаменитият бивш играч и треньор на "червените" не се изказа особено ласкаво по адрес на Нестор Ел Маестро.

Пред "Мач Телеграф" той изрази сериозно недоволство от факта, че в редиците на 31-кратните шампиони има много малко български състезатели.

Той даде съвети на силните в клуба и изтъкна най-сериозните му грешки, коренящи се в липсата на подходяща детско-юношеска академия и дългосрочен план за развитие.

Главните грешки на "армейците"

"Докато в състава на ЦСКА 50-60% от играчите не са българи, нищо няма да стане. Или трябва да се купуват добри и скъпи играчи, но това няма да е изгодно. По-добре е да се захванем с школите и да се работи с тях. Виждаме и националният отбор в какво положение се намира. Искаме всичко наготово. Ако може без пари да вземем добри играчи. Това няма как да стане! Няма такъв филм", започна Паро и обвини българските клубове за практиките им.

"За тези години, откакто ЦСКА не е ставал шампион, да бяха направили една хубава школа и да сложат треньори, които са преминали през ЦСКА и знаят какво означава този клуб, щеше да е добре. Можеше да има няколко добри футболисти за това време, на които да се разчита, а след това да ги продадеш на добра цена. Българските отбори напълно са се побъркали. Даваме за никакви футболисти сума ти пари. Нямам против да им се плаща, защото всеки труд се заплаща, обаче ти да му даваш една шапка пари, а той да не дава нищо. Не става! Не може така. Но клубовете са си виновни", добави още той. Никодимов коментира и настоящия наставник и представянето на тима под негово ръководство.

"Ако бях на мястото на Ел Маестро, щях да съм изгонен"!

"Ако бях аз начело на отбора в този момент, вероятно щяха да са ме изгонили вече. След мача с Черно море се чуха викове 'оставка'. Имало е лошо отношение преди и към мен. Въпреки че нещата не са били толкова трагични, както сега. Имаше кризи, което е нормално за всеки един отбор. Изгониха всички бивши треньори и футболисти от ЦСКА и сега ще ползват хора, които нямат вероятно нищо общо с професията. Трудно отборът ще се вдигне и намеси в битката за титлата. Видяхме в предишните години какво се случи. Почти при равни точки с Лудогорец не успявахме да вземем титлата. Миналият сезон една дузпа ни лиши от трофея. Сега колко точки сме назад? Как ще стане? И дори и да стане, ще отидем в Европа и ще ни бият с три или четири гола", допълни специалистът и се насочи към програмата на "червените".

ЦСКА - Берое - международен двубой?

"Сега предстои мач с Берое като гост. Те имат също много чужденци в състава си. Няма да е леко. Те са отбор с традиции. Ще гледаме поне международен мач. С толкова чужденци в двата състава, друго няма какво да очаквам. Срещу Черно море имаше един българин в състава. Ако това е ЦСКА, да ме извиняват, но аз не съм от този отбор. Искам поне пет души българи в състава да гледам. Поне да са 50-60%. Но 11 играчи само един е българин. Не става така”, завърши Аспарух Никодимов.

Един от възпитаниците на Ел Маестро пък използва възможността да го защити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички