Бербатов разпиля управляващите: Щяхме да се борим за класиране и… Се класирахме на последно място в групата (ВИДЕО)


Бербатов разпиля управляващите: Щяхме да се борим за класиране и… Се класирахме на последно място в групата (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

5314 0

Легендата на родния футбол - Димитър Бербатов, опита да вдъхне доверие и вяра в своите симпатизанти около борбата за управлението на Българския футболен съюз. 

Бившият футболист пусна серия от видеа в социалните мрежи, в които призовава спортната общественост да обедини сили и да смени управлението на футболната централа. Той се оплака, че екипът му вече две години и половина се бори, но "всяко чудо е за три дни". 

Подробният коментар от кандидата за президент на БФС идва след срамната загуба на националния отбор в събота вечер от Литва с 0:2. Бербатов е категоричен, че случващото се на "лъвовете" и в клубния ни футбол е отражение на въпросното управление на Михайлов. 

Коментарът на Бербатов 

"Ние вече две години работим пред вас за доброто на българския футбол, опитвайки се да премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол, тази некомпетентност, която управлява българския футбол. Трябва всички ние, заедно, обединени, не с думи, а с дела, да направим така, че тази некомпетентност да си замине моментално от българския футбол.

Футболната общественост може да помогне за така необходимата промяна. Футболните хора трябва да си извоюват обратно Българския футболен съюз, ние със Стилиян и Мартин застанахме на предните редици на тази борба, но очакваме желание, борба и непримиримост от цялата футболна общественост. Сами ни е трудно, но няма да спрем, докато не се справим. Трябва ни победа за промяна, прозрачност, професионализъм, партньорство – все неща, които липсват в управлението на българския футбол, а това ни е необходимо повече от всякога точно сега.

Ако не правим нищо, а бездействаме, резултатите ще бъдат същите както в българския футбол, така и в националните ни отбори. Тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат управляващите в момента - какъв треньор да сложат, каква методика да направят, каква посока да зададат за развитието на нашия футбол. В момента и години назад носят едно и също нещо - нула надграждане.

Не дай си Боже, да ги разкритикуваш, да посочих грешките, да изкажеш мнението си – тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно нали? Смешно и тъжно, дори вече не е и такова. Дела трябват и трябва да бъдем обединени. Щяхме да се борим за класиране и… класирахме се… на последно място в групата. Тъжно…

Не трябва да допускаме безвремие, не трябва да допускаме всяко чудо за три дни. Падаме в някакъв момент или нещата не вървят, на хората им писва, започват да говорят, да ми пишат, да ме молят да направя нещо, след няколко дни това утихва. Точно това искат от БФС и впоследствие някой наглец от тях да излезе да започна да обяснява как това е правилният курс на действие, как това е правилната стратегия, как никой нищо не разбира, как никой не е компетентен.

Виждаме това как работи, след толкова много време вместо да вървим нагоре, ние вървим стремглаво надолу. Предстоящата работа е тежка, отговорна и изисква пълна отдаденост и много, много работа. Нужен е рестарт на футбола ни, нова стратегия за развитието ни, катарзис във всички аспекти на този спорт в България, а това е много важна и отговорна работа и започва с активността на всички нас", категоричен бе Бербатов в серия от видеа в социалните мрежи. 

Следете всички мнения и отзвиви около националния отбор със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички