Александър Везенков разкри какво му е повлияло да избере Сакраменто


Александър Везенков разкри какво му е повлияло да избере Сакраменто
Снимка: basketball.bg

4467 0

Едва вторият български баскетболист в НБА - Александър Везенков, коментира избора си да премине зад Океана в американския Сакраменто Кингс. Той взе това решение в разцвета на кариерата си и след изключителен сезон с Олимпиакос. 

Сега пред Sportal опитният състезател бе категоричен, че вече всичко зависи от неговото представяне. Добрата новина за него е големият период преди първата среща, която е едва на 20 октомври. Към този момент провежда лични тренировки в България, вместо да тренира с новия си клуб. 

Мнението на Везенков

"Както казах и на пресконференцията, ще правя това, което и досега - ще се боря. Фактът, че Сакраменто е във възход, също повлия на решението ми, но като приемам една оферта или решавам за дадено нещо, не гледам само един компонент, а гледам абсолютно всичко, за да взема това решение. 

За мен най-важното е как ще се напаснеш в отбора, как отборът ще те използва, как треньорът ще използва силните ти качества и как ти ще работиш всеки ден върху добрите и слабите си неща, за да можеш да играеш на най-високо ниво. Аз виждам перспектива - всичко си зависи от мен, как аз ще се представя и какво доверие ще ми даде треньорът. Най-важното е отборът да побеждава. Ще има толкова много мачове, така че ще си имам моите шансове", категоричен бе Везенков.

Вижте какъв баскетболен проект в София подкрепи Везенков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички