Забавната страна на спорта през 2017 година (ВИДЕО)


Забавната страна на спорта през 2017 година (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2328 0

2017 година вече е към края си. През този сезон във всички спортове видяхме много победители и много губещи. Няма как обаче една календарна година да изтече без да има и забавна част в нея. Различни видове радост, тъга, яд и много други различни реакции белязаха светът на спорта през 2017 година.

За да започнем по подобаващ начин обзорът на тази година, не може да не ви покажем едно изпълнение, което шокира не само светът на колоезденето, но и спортното общество като цяло. Става въпрос за Том Думоулин и неговото представяне на „Giro d`Italia”, което ще се запомни повече с изпълнението му, а не с класирането му. Думоулин в един етап от състезанието просто спря до един от пътните знаци, заради стомашно неразположение и си свърши работата.

Не може да не споменем и турнира „English Open“ от календарната година в снукър сезона. Тогава, по време на мач между Рони О‘Съливан и Жан Йонг, една фенка на спорта се появи до зеленото сукно, а Ракетата ѝ предостави щеката, за да може и тя да направи един удар, което бе прието с огромни усмивки от всички в залата.

Запомнящо ще остане и изявата на вратаря на Майнц Робин Зентнер в немската Бундеслига. Той не се прослави толкова с някое отлично спасяване, колкото с разконцентрираните си действия в мач от първенството, когато само късметът го спаси от това да получи нелепо попадение във вратата си.

И да се върнем отново на колоезденето, където Филип Жилбер спечели Обиколката на Фландрия. Метри преди финала белгиецът имаше огромен аванс и дори си позволи да слезе от своето колело, да го вдигне победоносно и по този начин да пресече финалната линия.

Като за финал, само с няколко думи не може да подминем и двете „страхотни“ статуи, които бяха открити през 2017 година. В края на март летището във Фуншал, Португалия бе преименувано на „Кристиано Роналдо“, като пред главния вход бе открита и статуя на португалската суперзвезда. Този „шедьовър“ обаче бе силно оплют от феновете, и с право, тъй като изобщо не приличан на CR7. В края на 2017 година в Индия бе открит монумент на друга футболна легенда – Диего Марадона. Изпълнението на неизвестния скулптор обаче е още по-трагично, като подигравките дори надминават тези с Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички