Стоичков е бесен на Корнел Дину за очернянето, ще го съди до дупка

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е бесен заради книгата на Корнел Дину, в която румънецът се опитва да го очерни. Камата ще долети в Букурещ на 28 октомври и заедно с Джовани Бекали ще съдят бившия футболист. Новината обяви румънското издание "Фанатик".

Както е известно, в книгата си "Мистериите на Мистер" Дину пише, че от румънската футболна федерация са се опитали да подкупят националния отбор на България, за да загуби срещу тях квалификационен мач за Евро 1992. Споменатата сума е 500 000 долара, като румънецът пише, че някои от играчите ни не са били съгласни, но е имало и склонни да "помогнат" на комшиите да се класират за форума. Сред последните е бил и големият Стоичков.

В Румъния с опит да очернят Стоичков: Бил готов да загуби с България заради подкуп

В грозна история се опитаха да намесят българската легенда Христо Стоичков в Румъния. Редица тамошни издания твърдят, че през 1991 година на наци...

Според "Фанатик", Джовани Бекали, за когото Дину пише, че е заминал с подкупа за България, се е обадил на своя сънародник и го е затрупал с обиди. Сред тях са думите "убиец", "престъпник" и "оръдие на злото". Той му е обявил, че Стоичков ще го съди и че го чака "дълъг и скъп процес".

"Вярно е, че разговарях с Корнел Дину по телефона. Не знаех какви са тези лъжи, нито знаех за книгата. Стоичков ми се обади от Маями, където работи и ме попита кой пише тези глупости. Попитах Виктор и тогава разбрах за книгата на Дину. Стоичков ми каза, че за Дину се пише из цяла България. Пише, че Христо е искал да продаде страната си през 1991 година. Стоичков идва в Букурещ на 28 октомври, ще дадем пресконференция заедно, ще се конслутираме с адвокати и ще съдим Дину", категоричен бе Бекали, който отрича всичко. Наскоро футболистът Николай Димитров направи интересно признание относно това колко ценен у нас е Камата. Вижте какво бе то в този материал

Още по темата

Please select answer!