Хичо: Ако Стоичков се кандидатира за президент, България ще го избере


Хичо: Ако Стоичков се кандидатира за президент, България ще го избере

5911 0

Полузащитникът на Урал Николай Димитров заяви, че Христо Стоичков е най-големият герой в българския футбол и ако се кандидатира за президент на страната, българите ще го изберем за такъв. Димитров говори за руското издание "Областная газета".

"Стоичков наистина е най-големият герой в българския футбол. Разбира се, никой не поставя под съмнение неговите заслуги и успехи. В България, ако Стоичков поиска да стане президент, ще го изберем. Веднага", заяви националът.

Димитров потвърди, че след 1994 година и успеха на Световното първенство в САЩ, България се е възприемала като бразилския национален отбор. "Истина е. България е малка страна, няма много известни футболисти и успехи. Четвъртото място на Световното първенство е национално съкровище. И досега участниците в тези мачове говорят по телевизията за това. Това обединява всички", посочи футболистът.

На въпрос: "Новият треньор на България - Балъков, е участник в тези мачове. Разказвал ли ви е нещо?" Димитров отговори: "Те обичат да говорят за себе си. Често казват: "А ние преди ето така направихме...". Много истории сме слушали. И Стоичков ни е разказвал. Когато бях млад, играех в националния отбор до 21 години, треньорът покани Стоичков да ни мотивира преди някакъв важен мач. А той е известен майстор на такива речи. Както се държеше на терена, така беше и извън него. И се справи добре с мотивацията на младите момчета за мача". А какво разкритие за Бербатов направи Камата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


"Искам да видя Гуардиола да тренира Роналдо в Юве" - историята на Стефано Белтраме

ЦСКА изглежда направи трансферен удар, привличайки италианеца Стефано Белтраме от Ювентус. Талантливият...

Реклама
Реклама