180 минути за Роналдо срещу съперника на Ал Насър - два точни удара


180 минути за Роналдо срещу съперника на Ал Насър - два точни удара
Снимка: GettyImages

1196 0

Трансферът на Кристиано Роналдо в саудитския колос Ал Насър подлуди футболната общественост в края на 2022 г. и докато повечето очакваха легендата да започне с трофеите в Близкия Изток, то “соколите” по-скоро се провалят във важните моменти, откакто португалецът е част от отбора. Това поне гласи статистиката, особено в срещите срещу големия съперник - Ал Итихад.

Безспорно Роналдо показа на местните на какво е способен със своите 8 гола и 2 асистенции в 7 изиграни срещи от местния елит от Ал Насър “катастрофира” срещу Ал Итихад в четвъртък вечер. Тогава португалецът и съотборниците му загубиха визитата си с 0:1 след попадение в 80-тата минута на Ромариньо. По този начин Ал Насър оформи серията от 11 мача без победа срещу прекия си съперник в класирането, който вече е на върха с точка повече.

Роналдо в дългогодишната борба

Във въпросната шампионатна среща легендата продължи по-неубедителното си представяне, което се забеляза и в миналия мач, като в гостуването се отчете с едва три удара - един точен, един неточен и блокиран от съперниците - в рамките на 90 минути. Той игра с топката 48 пъти, а 67% от пасовете му бяха правилни.

По този начин се забелязва леко подобрение на Роналдо срещу големия съперник на Ал Насър, тъй като в първата среща между двата тима, в която участва, бе още по-ялов. Става въпрос за двубоя между двата тима за Суперкупата още в края на януари, когато това бе вторият му официален двубой за тима. Тогава Ал Итихад се наложи с 1:3, а Роналдо отправи едва удара - един неточен и един в целта. Правилните му пасове бяха достигнали 79%, но с драстична разлика в броя опити.

Вижте спекулациите около Роналдо и самолета с помощи за Турция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички