Ал Насър и Роналдо изпуснаха първото място след провал срещу Ал Итихад (ВИДЕО)


Ал Насър и Роналдо изпуснаха първото място след провал срещу Ал Итихад (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6498 0

Ал Насър загуби прекия сблъсък за първото място в местната Саудитска професионална лига. Кристиано Роналдо и компания загубиха с 1:0, като единственото попадение бе дело на Ромариньо в 80. По този начин Ал Итихад вече е на върха на класирането с 47 точки, една повече от отбора, воден от Руди Гарсия. Португалецът пък за втори пореден мач не успява да се разпише.

Кристиано Роналдо и неговият Ал Насър не изиграха особено впечатляващ мач, като нямаха и много голови възможности. Ал Итихад владееше повече инициативата и логично поведе в резултата чрез Ромариньо, макар и чак 10 минути преди края. Най-чистото положение за Ал Насър бе в края на двубоя. В добавеното време Роналдо стреля много опасно от наказателното поле, но опитът му бе спасен от вратаря на домакините.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с невероятна атмосфера - факли и мощни скандирания, за която се бяха погрижили привържениците по трибуните. Двубоят пък се ръководи от елитния испански съдия Матеу Лаос. Двата отбора поддържаха високо ниво в началното ниво, като по-атакуващият тим е този на домакините. Ал Насър обаче се справи в защита с началните атаки на Ал Итихад. В 7' Хамдалах направи брилянтен удар отляво, но той не успя да стигне до негов съотборник.

В 10' Роналдо направи добър пробив през центъра, но за съжаление  неговият партньор в атака не можа да завърши играта с удар към вратата след центрираната му топка.

В 18' Науаф направи ужасяваща грешка излизайки много напред и можеше да се стигне до откриване на резултата. Алкиди обаче успя бързо да реагира и да изчисти топката.

След 20' темпото на игра постепенно спадна, като Ал Итихад имаше повече атаки към противниковата врата. Въпреки това в 28' Ал Насър имаше много добра възможност пред себе си. След добро разиграване пред наказателното поле Роналдо свали с глава към Конан, който върна към португалеца. Той вече бе стигнал до наказателното поле, където между двама успя да отправи удар, но Грое спаси, а и след това бе вдигната засада на Роналдо.

До края на полувремето играта бе повече в центъра на терена, като отборът на Кристиано Роналдо показа, че има затруднения в отбраната - най-вече при центрирания.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55' Кристиано Роналдо застана зад топката при пряк свободен удар. От него обаче не произлезе нищо опасно, а топката прелетя над вратата. Само 2 минути след това Науаф направи страхотно спасяване. Хамдалах не успя да го преодолее, като отправи удар, който бе отразен от стража на Ал Насър.

Определено отборът на Ал Итихад бе по-близо до гол, като в 63' Ромариньо отправи опасен удар с глава, който обаче бе отразен от Науаф. Срещата стана и доста по-груба, с повече нарушения.

10 минути преди края след невероятна атака домакините стигнаха до попадение. Ромариньо получи топката на дъгата пред наказателното поле, овладя и отправи силен удар по земя за 1:0.

 

И след гола Итихад бяха по-активните, като показаха, че искат да решат всичко с втори гол. В 3' от добавеното време Роналдо имаше отличен шанс пред себе си да изравни резултата. Португалецът стреля мощно от наказателното поле, но Грое спаси и изби топката в корнер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ал Итихад: 34.Грое 33. Алолаян  20. Шарахили  26. Хегази 95. Бамсауд  3. Хамед 19. Бруно Енрике 11. Албиши  10. Коронадо 90. Ромариньо 9. Хамдалах

Ал Насър: 44.Науаф Ал Алкиди, 2.Султан, 5. Аламри, 21. Алваро, 13. Мадо, 13. Конан, 18. Густаво, 29. Гариб, 8. Ал Сюлайхим, 16. Маран, 7. Роналдо (К)

ПРЕДИ МАЧА

В момента на първата позиция в Саудитската Про лига стои тима на Кристиано Роналдо. "Орлите" са с актив от 46 пункта, а плътно зад тях само с 2 точки пасив е отборът на Ал Итихад.

Двата гранда се намират в отлична и напълно идентична форма. Ал Насър е с 4 победи и 1 равенство в последните си пет срещи във всички турнири, като същото се отнася и за Ал Итихад.

Последната среща между двата тима завърши с победа за Ал Итихад. Те се срещнаха в полуфиналната фаза за Суперкупата на Саудитска Арабия, като "орлите" бяха сломени с 1:3.

Мнозина са на мнението, че днес Ал Насър ще вземе своя реванш и очакват Кристиано Роналдо да направи разликата в резултата в дербито на Близкия Изток.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички