Сърфист се отърва от акула с два удара


Сърфист се отърва от акула с два удара
Снимка: Getty Images/Guliver

2324 0

Френски сърфист е бил нападнат от акула в Австралия, съобщава АФП. Мъжът се е отървал само с леки наранявания на крака, като е ударил два пъти акулата. 23-годишният Дилън Накас е сърфирал при Белс Бийч, на около 1,5 часа от Мелбърн, когато акулата го е нападнала, съобщава местна медия.

Видеозаписи показват как акула плува зад двама мъже, докато те гребат отчаяно, за да се измъкнат. Пострадалият разказва пред репортери, че акулата го е захапала за крака, докато той не я е ударил два пъти и тя е освободила челюстите си. "Ударих я един път, но не пусна краката ми. Втори път - и тя си отиде", каза той.

Местен жител се е втурнал да помогне на французина, след като разбира, че е в беда. Инцидентът е уловен от австралиеца Греъм Блейд, който снимал от близко световноизвестния плаж за сърф. "Видях как се издига зад него и разбрах, че се случва наистина", казва Блейд. Сърфистът има само прободни рани на десния крак, които изискват шевове.

В Австралия са регистрирани най-много случаи на нападения на акули в света, но смъртните случаи са рядкост. Миналата година е имало 27 нападения, но без жертви.

Въпреки злополуката, Накас заяви, че няма търпение да се върне във водата, след като нараняванията му зараснат. "Наистина искам да се върна скоро, каза той. - Само кракът ми да се оправи. Скоро ще се върна да сърфирам". А коя звезда на Реал Мадрид плува с акула вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички