Притежава ли действащ букмейкър Васил Божков и спонсорира ли пак футболен клуб?


Притежава ли действащ букмейкър Васил Божков и спонсорира ли пак футболен клуб?
Снимка: БГНЕС

33569 0

Бившият собственик на Левски Васил Божков отново развива хазартен бизнес, но в Румъния, и не пряко, а чрез поставено лице. Въпросният букмейкър е сред основните спонсори на футболния Динамо (Букурещ), пише gsp.ro.

Защо се заговори за Божков?

За Божков се заговори, след като стана ясно, че букмейкърът "Win2" е инвестирал 650 000 евро в Динамо в труден за тях момент от финансово естество. Това обаче не е било обявено публично, а оправданието е закон в северната ни съседка, забраняващ да се рекламира хазарт.

Според termene.ro марката win2.ro принадлежи на "Wintoo Soft Technologies SRL" - компания, създадена миналата година с акционерен капитал от 1 милион леи. Тя има двама акционери - българската фирма "MMP2022 SRL", и фирма от Брашов. Директор на букмейкъра е българинът Пламен Миланов. От 22 години той се е установил в Молдова, където е почетен президент на федерацията по джудо. Журналисти в страната го свързват с олигарха и политик Владимир Плахотнюк, който, също като Божков, е беглец.

Свръзката на бизнесмена

Миланов е "замесен" и във фармацевтичната индустрия, директор е и на компанията "NGM SPC Limited" в Дубай, която администрира молдовската лотария чрез публично-частно партньорство. Gsp.ro цитира молдовски журналисти, написали, че зад нея стоят 2 компании, които са собственост на Божков.

Какво казва директорът на букмейкъра за Божков?

Румънското спортно издание е потърсило Миланов, за да разбере някои неща за спонсорския договор с Динамо и дали Васил Божков стои зад "Win2". Директорът заявил, че той няма участие в букмейкъра към момента, но в началото е имал.

"Да, той беше акционер в "NGM" в началото. От 2019 г. обаче не е свързан с компанията. "Win2" е марка, която няма нищо общо с "NGM". Това е продукт на фирма от България, а аз бях изпратен от Кишинев в Букурещ да управлявам бизнеса поради липса на персонал", казва Миланов. А ето какво се случи с империята на Васил Божков в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички