БНТ е била телевизията, предложила 200 000 лв. за ТВ правата


БНТ е била телевизията, предложила 200 000 лв. за ТВ правата

5864 0

БНТ и А1 са другите двама кандидати за телевизионните права върху Първа лига, информира "Дневник". Националната телевизия е предложила 200 000 лева на сезон, а операторът, който излъчва каналите "Max sport", e излязъл с оферта от 3 млн. лева. Както е известно, БФС прие да продължи договора на "Нова броудкастинг груп" до 2026 година.

Телевизията, която и в момента излъчва първенството ни и турнира за Купата на България, предложи 6,5 млн. лева на сезон без ДДС или общо 32,5 млн. Фактът, че договорът с "Нова" е продължен съобщи вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев след заседание на изпълкома в края на юни.

От БНТ не са потвърдили, че са получили покана за участие в конкурса от футболната централа. От А1 са потвърдили, но са посочили, че недостатък за тях е липсата на екипи и техника, необходими за създаването на телевизионния продукт, а осигуряването му би увеличило значително вложенията в проекта.

Другата национална телевизия - bTV, пък изобщо не е получила покана за участие. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов е обяснил, че това е така заради лошите спомени от съвместната работа с тях. Телевизията държеше правата за първенството ни преди десетилетие, но тогава заради неполучени пари по договора БФС заведе дело срещу тях. "Клубовете им нямат доверие", твърди той. Междувременно, от Левски обявиха, че вече водят разговори със "заинтересована страна" за тв правата. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама