"Еклипс" - луксозната играчка на Абрамович за 1,5 млрд.


"Еклипс" - луксозната играчка на Абрамович за 1,5 млрд.

23287 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович е известен със своето богатство и с любовта си към грандиозните придобивки и неговата яхта, кръстена "Еклипс" отлично се вписва в този имидж.

"Еклипс" в прeвод от английски "Затъмнение" е с размери: 536 фута дължина - това е някъде около футболно игрище и половина, повече от 72 фута ширина и тежи 13 тона. Яхтата е с 4 дизелови двигатели, като да се зареди тази играчка са нужни около 110 000 долара. Но дали това е проблем за Роман Абрамович? Само създаването на яхтата е струвало около 300 милиона, а сега, с всички екстри, корабът струва около 1,5 милиарда долара.

Много е хубаво да имаш площадка за кацане на хеликоптери на яхтата си. Яхтата на Абрамович разполага с две такива.

Корабът има два басейна и дискотека, разполага и със собствено кино.

Детска стая за игра е също част от дизайна на яхтата на Абрамович. Много приятели на бизнесмена му идват на гости със семейството си, поради което подобна опция е важна. На "Еклипс" има и салон за красота.

Конферентната зала е задължително условие за яхтата на руснака. Собственикът на Челси е провел не един важен преговор, може би и по футболни въпроси. Някои части и помещения на "Еклипс" са изцяло и надеждни бронирани. И все пак, човек с такъв статус и такива пари е много важно да чувства не само комфорт, но и пълна безопасност.

Както се чува, яхтата на Абрамович е оборудвана със собствена система за противоракетна отбрана. Представете си колко е готино да имате такава "лодчица".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички