Страхотен Шипулин измъкна мъжката щафета под носа на Шемп


Страхотен Шипулин измъкна мъжката щафета под носа на Шемп
Снимка: Getty Images/Guliver

1957 0

Невероятно представяне на звездата на руския мъжки биатлон Антон Шипулин донесе победа на Русия със само 0,2 секунди пред Германия в норвежкия курорт Холменколен. Шипулин успя да навакса изоставане от 40 секунди след третия пост и да победи звездата на германците и втори във временното класиране за Световната купа Симон Шемп.

Ключово за успеха на Русия се оказа представянето на Шипулин на стрелбището - десет от десет свалени мишени в невероятно темпо. Шемп трябваше да използва два допълнителни патрона и в крайна сметка това му коства ужасно скъпо, защото на финалния спринт Шипулин успя да контраатакува в точния момент и да изпревари специализиралия се през този сезон германец точно в такива битки. На всичкото отгоре Русия спечели, след като направи наказателна обиколка, а с победата руснаците излязоха пред Норвегия в класирането на мъжките щафети. Сега Русия има 268 точки, а Норвгия - 254 пункта. Германия е трета с 245 точки. България е на 13-то място - със 140 точки, на само две зад отбора на Беларус.

След Русия и Германия остана Австрия, която за пръв път през сезона се качва на подиум при мъжете. Домакините от Норвегия преживяха голям провал, главно заради Александър Ос и останаха чак девети. България завърши на 13-то място, след като преди последния пост на Владимир Илиев бяхме изстреляли само един допълнителен патрон, но на стрелбата от прав Илиев направи четири пропуска и ни вкара в наказателна обиколка, което отне всякакъв шанс да опитаме да гоним място в десетката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички