Арнд Пайфер изненада Фуркад на спринта, Домрачова вече води при жените


Арнд Пайфер изненада Фуркад на спринта, Домрачова вече води при жените
Снимка: Getty Images/Guliver

1910 0

Точно когато всички в норвежкия зимен център Холменколен мислеха, че лидерът за Световната купа по биатлон при мъжете Мартен Фуркад прави поредно отлично състезание, германецът Арнд Пайфер, със стартов номер 70, грабна победата в днешния спринт. Все пак второто място на Фуркад – на 3,3 секунди зад Пфайфер, означава, че той увеличава аванаса си пред основния си конкурент за големия трофей Симон Шемп. Звездата на германския отбор остана на 12-то място и разликата с французина набъбна на 78 точки - 777 за Фуркад срещу 699 за Шемп. Трети е Антон Шипулин с 684 точки, който днес завърши на трето място.

Българите направиха средно за възможностите си състезания – с по две грешки и Владимир Илиев, и Красимир Анев останаха далеч от най-добрите си постижения за сезона. Така Илиев остана 27-ми, а Анев – 44-ти, с което спадът във формата на биатлонистите ни вече е потвърден факт. Трябва обаче да се има предвид и световното първенство в Контиолахти, което започва в началото на март и вероятността българите вече да мислят изцяло за него. Третият българин - Иван Златев, се класира чак 84-ти от 97 стартирали. Така Владимир Илиев вече има 283 точки в генералното класиране и е на 23-то място, а Анев остана с 269 и е на 25-то място.

При жените големият удар направи Дария Домрачова. Тя не направи нито една грешка и грабна победа, с което излезе на първо място в генералното класиране за Световната купа пред досегашната водачка Кайса Макарайнен. Финландката направи цели три грешки и остана едва на 24-то място. Така Домрачова има 837 точки, докато Макарайнен е с 827 пункта и на световното първенство в Контиолахти, което започва на 5-ти март, финландката ще трябва на домашна почва да се бори за големия трофей с Домрачова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички