Стефка Костадинова: Българската делегация заслужава златен медал


Стефка Костадинова: Българската делегация заслужава златен медал
Снимка: БОК

1470 0

Председателят на българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че самото класиране на българските спортисти на Олимпийските игри в Пекин. Тя изрази надежда, че спортистите ни ще покажат най-доброто от себе си. Костадинова беше сред официалните гости на откриването на Олимпиадата, а след това посети квалификацията по ски-скок на малката шанца.

"Чувствам се много добре в Пекин, защото вчера гледах с най-голямо удоволствие откриването. Беше невероятно красиво. Според мен българската делегация заслужава златен медал. Бяха страхотни. Искам да благодаря на целия екип, да благодаря на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, че отдели от времето си, за да дойде и да поздрави нашите спортисти, и на всички герои, които са покрили олимпийски квоти. Това е един вид победа. Пожелавам им само да са здрави и да реализират тук в Пекин на тези Зимни олимпийски игри своята върхова спортна форма. Стискам им палци", заяви Костадинова.

"Всеки ден получавам информация от българските спортисти тук. Засега няма оплаквания. Всички са концентрирани, готвят се. Аз като бивш спортист бих казала, че големият спортист никога не мрънка - той е дошъл тук, за да реализира своята спортна форма. Всички знаят, че една Олимпиада е каймакът на спортната кариера, така че оплаквания за момента няма. Все пак условията са еднакви за всички", допълни тя. Костадинова подчерта, че българските спортисти не са натоварени с никакви очаквания.

"Всеки един спортист тук осъзнава своята отговорност. Нашата българска делегация стартира днес. Рано е да говорим за очаквания. Ще направим анализ, когато свърши Олимпиадата. Ние стискаме палци. Никога не ме натоварвали спортистите ни с някакви очаквания. Те много добре осъзнават какво се изисква от тях - те, техните федерации, техните семейства, както и ние като фенове, като хора, които помагаме", каза още Костадинова.

Ето какво заяви и министърът на спорта Радостин Василев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички