Стефка Костадинова разкри колко българи ще участват на зимната Олимпиада в Пекин


Стефка Костадинова разкри колко българи ще участват на зимната Олимпиада в Пекин
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1128 0

"Пожелавам успех на новия спортен министър" - с тези думи Стефка Костадинова се обърна към Радостин Василев след връчването на традиционните годишни награди "Спортен Икар".

Церемонията се състоя в Гранд Хотел София, а на нея освен отличените спортисти, треньори, журналисти и деятели присъстваха още председателят на фондацията Николай Божинов, изпълнителният директор Живко Вангелов, председателят на журито на "Спортен Икар" Здравка Йорданова и членът на Управителния съвет на Фондацията Пламен Кръстев.

Световната рекордьорка във високия скок направи и анализ на спортната година:

"Една великолепна, златна олимпийска година за българския спорт. България в Токио спечели шест медала, от които три златни. Аз съм много горда от тези момичета, благодарение на тях ние всички чухме българския химн и сме горди, че сме българи. Имаше хора, които преди да заминем, казаха, че нашата делегация е много малка. Освен тези брилянтни дами, имаме своите герои и при младежи. Пожелавам на тези деца много силна подготовка, дано другите олимпийски игри бъдат за тях върхова форма. Поклон пред тези българи юнаци", каза в началото тя.

Костадинова коментира и подготовката за Зимната олимпиада в Пекин, която ще се проведе между 4 и 20 февруари 2022. "Подготовката за Зимната олимпиада върви добре, в момента се доуточняват пътуванията. Има 5-6 квоти, като цяло целта ни е да имаме 20-21 квоти. Нашата делегация ще бъде 45-48 човека. Дано нашите зимни спортисти покажат своята върхова форма. Олимпийските игри са върхът на една спортна кариера".

На въпрос на "БГНЕС" относно назначението на новия спортен министър Радостин Василев, тя отвърна: "Искам да пожелая успех на новия спортен министър, надявам се, че нещата ще са окей и той ще помага на спорта като цяло. Пожелавам му успех и много нерви, защото постът министър е ветровит".

Председателят на БОК даде своето мнение и за опасността от изваждане на бокса и вдигането на щанги от олимпийската програма от Игрите в Лос Анджелис през 2028, както и евентуалния бойкот на Игрите в Пекин след по-малко от два месеца. "Това нещо не е още окончателно, ние с нашите връзки ще съдействаме да не се случи, но това е решение на Международния олимпийски комитет. Боксът и щангите са носили много медали на България през годините. Аз като бивш спортист не искам да бъдат извадени от програмата. Според мен спортът е над политиката. Най-много ще пострадат спортистите, ако тези Игри се бойкотират от дадени страни. Няма го същият дух, същата тежест на тези Игри. От все сърце мисля, че тези държави трябва да помислят разумно за своите спортисти", каза още Стефка Костадинова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички