Много лошо начало в биатлона: България се провали на щафетата 4 х 6 км в Пекин


Много лошо начало в биатлона: България се провали на щафетата 4 х 6 км в Пекин
Снимка: Getty Images

5594 0

България стартира участието си на Зимните олимпийски игри в биатлона, но този първи старт не бе никак успешен за страната ни! Нашият отбор бе воден от Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков, а на трасето в Пекин духаше много силен и променлив вятър. 

Милена Тодорова стартира на първи пост от 17-о място, но лошата стрелба отвори голяма разлика с водачите още в началото на състезанието. Нашето момиче все пак предаде щафетата на Мария Здравкова и България бе на 16-о място, но впоследствие бяхме 'затворени' с една цяла обиколка и по правилник трябваше да прекратим участието си в състезанието още преди да сме успели да видим Владимир Илиев на трети пост. 

*В крайна сметка, след много оспорван финален спринт, златният медал отиде за Норвегия, сребърният за Франция (+0.9 сек.), а бронзовият за Русия (+1.5 сек.). За голяма изненада на всички, под №7 се нареди отборът на САЩ (+2:12.70)!

Ето как протече то до момента, в който България все още бе в "играта":

На първи пост със 17-и състезателен номер (от общо 20 отбора) стартира Милена Тодорова. Основната група бързо успя да се разкъса и биатлонистките влязоха на стрелбището по различно време. Милена допусна една грешка от положение легнал, която бе поправена от два допълнителни патрона и излезе на 13-о място - на 35 секунди изоставане от временните лидери Италия!

При втората обиколка разликата между състезателките стана още по-голяма. От положение прав Милена Тодорова се забави доста и в крайна сметка не успя да свали 3 от мишените си. Благодарение на допълнителните патрони, тя повали още 2, но трябваше да навърта и една наказателна обиколка, след която излезе под №17 на минута и 55 секунди изоставане. 

Тодорова предаде щафетата на Мария Здравкова на 2 минути и 20 секунди изоставане от новия лидер Норвегия и под №16 в класирането. 

Преди първата си стрелба от легнало положение Мария бе загубила доста секунди и бе под №19. Силният вятър пречеше на всички отбори, а нашето момиче сбърка само веднъж и още с първия допълнителен патрон повали и последната мишена, а впоследствие си върна 16-ото място!

Второто посещение на стрелбището на Мария Здравкова не бе отразено от живото предаване, но можем да съдим, че не е протекло добре, тъй като впоследствие българката бе 'затворена' с една цяла обиколка от вече предадения на върха трети пост и това означаваше само едно - България трябва да спре участието си в щафетата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички