Алберт Попов оцеля в първия манш на гигантския слалом, организаторите на Пекин 2022 отложиха втория


Алберт Попов оцеля в първия манш на гигантския слалом, организаторите на Пекин 2022 отложиха втория
Снимка: Getty Images

2517 0

Българинът Алберт Попов даде 27-о време в първия манш на гигантския слалом на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Условията на трасето бяха много лоши - силен снеговалеж и вятър, който попречи на участниците с по-задни стартови номера да запишат по-добри резултати. Нашият скиор е на 4.67 секунди изоставане от лидера Марко Одермат от Швейцария!

В 7:45 ч. наше време трябваше да бъде даден старт и на втория манш, но той бе отложен, тъй като организаторите прецениха, че е нужно пистата да бъде обработена допълнително. На този етап се очаква той да стартира около 9:00 ч. българско време, но има вероятност да се проведе и в утрешния 14 февруари.

"Беше много трудно. Абсолютно никакъв усет. Липсата на видимост пречеше на това да се отпуснеш, да виждаш линиите, да търсиш скорост и най-доброто преминаване. При такива условия не можеш да караш на лимита, не можеш да се довериш на ските. Това не беше каране, това беше оцеляване", заяви самият Алберт Попов пред "БНТ" след първия манш и добави:

"Твърдостта на пистата е супер, но на места са станали доста сериозни дупки, в които влизат ските и те могат да тръгнат навсякъде. Друг фактор е снегът. Вали зверски и за кратък период по трасето се натрупва тънък слой нов сняг, който понеже е върху леда, може много лесно да те хлъзне. Преди малко се шегувахме, че тук през годината вали един ден и вероятно ще днес".

"За втория манш нямам конкретни цели. Ще карам от първите във втория манш, което е добре. Теренът ще бъде различен, ще ми бъде по-лесно и най-вероятно ще покажа карането, което мога. Ще видим", завърши българинът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пълната програма на родните състезатели в Пекин!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички