Владимир Зографски разочарован от представянето си на Зимните олимпийски игри


Владимир Зографски разочарован от представянето си на Зимните олимпийски игри
Снимка: Getty Images

2157 0

Най-добрият български състезател по ски скокове Владимир Зографски заяви, че проблемите със скоростта на засилване са били ключови за класирането му на голямата шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той не успя да влезе в първите 30 и да продължи за втория скок, като постигна 38-ми резултат със 112.5 точки.

"Като резултат не съм доволен, но реално погледнато скокът ми беше хубав, свърших си работата, бих казал. За съжаление огромното изоставане в скоростта (на засилване) остана, просто при това положение няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората дори ме подиграват, че изоставането ми е катастрофално и все едно стартирам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, но нищо не се получи", обясни Зографски.

"Като цяло имах сериозни шансове на малката шанца, но не успях да направя два добри скока там. Въпреки това, 22-и резултат е солидно представяне. На голямата шанца се видя, че с това изоставане (в скоростта на засилване) просто нямаме никакви шансове. Не успяхме да отстраним проблема и така приключва моето участие", каза той.

"Аз съм все още млад за ски скока. При нас се скача до 40 години, така че аз имам време за още три Олимпиади", каза той с усмивка.

"Разбира се, гледам първо да се фокусирам върху следващия сезон и не мисля за толкова напред", добави Зографски.

А как се представи Зографски на малката шанца, прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички