Провал за Норвегия в спринта на Световното по биатлон, добро представяне за Димитър Герджиков


Провал за Норвегия в спринта на Световното по биатлон, добро представяне за Димитър Герджиков
Снимка: Getty Images/Guliver

3772 0

Шведът Мартин Понсилума поднесе голямата изненада в спринта на 10 километра и спечели титлата при мъжете на Световното първенство по биатлон в Поплюка, Словения. Понсилума, който никога досега не е печелил състезание от Световната купа, бе най-бърз в днешния ден с време 24:41 минути, изпреварвайки двама французи - Симон Дестио и Емилиен Жаклен.

Състезателите на Норвегия разочароваха с представянето си и не успяха да вземат медал в спринта, но четирима се озоваха в топ 10. Руснакът Едуард Латипов имаше добър шанс да спечели надпреварата, но допусна грешка при второто си излизане на стрелбището и в крайна сметка се класира 10-и.

От българските представители най-напред се класира Димитър Герджиков, който затвърди добрата си форма с прилично бягане и стрелба, за да завърши на 49-о място на 2 минути изоставане от победителя. Герджиков направи само една грешка при стрелбата. Владимир Илиев остана 57-и на 2:11 минути с 3 грешки, като заедно с Герджиков ще вземат участие и в преследването.

Антон Синапов остана на 71-во място, също с 3 грешки, на 2:40 минути от Понсилума. Последният български представител - Благой Тодев, се нареди 93-и с 3 грешки, на 3:42 минути от победителя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички