Недостижим Йоханес Бьо с четвърто злато, край на биатлона на Зимната олимпиада в Пекин


Недостижим Йоханес Бьо с четвърто злато, край на биатлона на Зимната олимпиада в Пекин
Снимка: Getty Images

2472 0

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели четвърти златен медал от Зимните олимпийски игри в Пекин, след като триумфира по категоричен начин в масовия старт на 15 километра, с който бе сложен край на програмата на биатлона в китайската столица.

28-годишният Йоханес Бьо допусна цели четири грешки (по една във всяка стрелба), но с изключителните си бегови качества не остави никакви шансове на конкуренцията и финишира първи с 40 секунди преднина пред втория Мартин Понсилуома.

Шведът изненадващо грабна среброто, след като допусна само две грешки, а бронзовия медал спечели Ветле Кристиансен от Норвегия (три грешки, +1:12 минути). Шампионът от преследването и индивидуалния старт Кантен Фийон-Майе направи пет грешки и завърши четвърти.

Нито един от 30-те участници не успя да запише чиста стрелба, като с най-малко грешки бяха Понсилуома и Симон Едер - по две!

По този начин Бьо вече има пет олимпийски титли и се изравни по този показател с французина Мартен Фуркад. Норвежецът си тръгва от Пекин с общо пет медала - четири златни и един бронзов. Той има три медала и от Игрите в ПьонгЧанг през 2018 (вижте пълното класиране по медали на Игрите в Пекин).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички