Биатлон: Милена Тодорова нямаше късмет, Франция ликува в масовия старт на 12.5 км в Пекин


Биатлон: Милена Тодорова нямаше късмет, Франция ликува в масовия старт на 12.5 км в Пекин
Снимка: Getty Images

2132 0

Жюстин Бреза-Буше спечели златния медал в масовия старт на 12.5 км за жени от програмата на биатлона на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Французойката направи общо три грешки при стрелбата от позиция легнал и една от прав, за да триумфира в дисциплината при дамите. Тя остави зад себе си норвежките Тирил Екхоф и Марте Олсбу Рьойзеланд, която грабни три златни медала в преследването, спринта и смесената щафета. Екхоф пък подобри постижението си от Пьонг Чанг преди четири години, когато остана с бронза в дисциплината.

Топ 10 допълниха още чехкинята Маркета Давидова, рускинята Кристина Резцова, французойката Джулия Симон, украинката Юлия Джима, германката Франциска Пройс, шведката Елвира Йоберг и беларускинята Хана Сола. Последното 30-о място в състезанието бе за представителката на Молдова Алина Стремус. 

За Бреза-Буше това бе първо олимпийско злато в кариерата, след като тя остана на едва 20-о място в масовия старт в Пьонг Чанг преди четири години. Най-високото класиране за французойката бе третото място през 2018 в щафетата. От своя страна, Рьойзеланд продължи да доминира, като спечели пети медал в китайската столица след трите златни в спринта, преследването и смесената щафета, и двете бронзови отличия в индивидуалното и масовия старт. Единствено в щафетата тя се размина с медалите, оставайки четвърта.

Масовият старт на 12.5 км за жени мина без българско участие, тъй като Милена Тодорова така и не извади късмет и не успя да попадне в Топ 30. Тя бе втора резерва, а организаторите изчакаха до последно, но нито една участничка не се отказа. Родните състезатели вече напускат Пекин (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички