Студ и мраз в Пекин: Българските олимпийци напускат Китай - а сега накъде?


Студ и мраз в Пекин: Българските олимпийци напускат Китай - а сега накъде?
Снимка: GettyImages

2573 0

Очакваната нова вълна полярен студ и стриктните здравни мерки, съпровождащи цялата Олимпиада, ще се отразят и на закриването на Игрите в Пекин!

Организаторите планират церемонията да бъде максимално съкратена, а участниците в нея от отделните държави – редуцирани до минимум.

Същевременно повечето спортисти бързат да заминат веднага за следващите си стартове, предстоящи до края на зимата... Подобна е ситуацията и в българския лагер, в който състезателите отпътуват веднага след състезанията си от Пекин!

Биатлонистите ни заминават през нощта директно към Милано за участие в оставащите до края на зимата кръгове за Световната купа във Финландия, Естония и Норвегия, а Благой Тодев и Лора Христова се запътиха към световното младежко първенство в Солт Лейк Сити.

Владимир Зографски пък вече е в Любляна, за да продължи световния тур в ски скока, сноубордистът Радослав Янков и състезателят на шейни Павел Ангелов също отпътуваха фокусирани в изпитанията до края на сезона.

Скиорите алпийци и фигуристката Александра Фейгин приключиха последни от нашите олимпийските си стартове и заминаха за България, тъй като предстоящите нови важни изпитания не им позволяват оставане в Китай.

Така страната ще бъде без представители на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Пекин идната неделя (20 февруари)! Най-добро класиране от всички родни състезатели записа Алберт Попов (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички