Милена Тодорова: Най-големият ми проблем е стрелбата ми от прав


Милена Тодорова: Най-големият ми проблем е стрелбата ми от прав
Снимка: БОК, Йордан Петков

2406 0

Биатлонистката Милена Тодорова призна, че не е имала достатъчно увереност при стрелбата от положение прав в преследването на 10 км на Зимните олимпийски игри в Пекин. Тодорова стартира от 17-ата позиция, като след първите две стрелби беше десета. След това обаче тя се свлече до 31-то място в крайното класиране.

"Всичко започна добре и приключи зле. Общо взето, лошо състезание. За съжаление за мен най-големият проблем този сезон е стрелбата ми от прав и още по-големият е, че просто не усещам къде са тези изпуснати изстрели, не мога да си разбера грешката. Това ме разочарова, но се надявам до края на сезона да успея да намеря някакво решение, за да мога през лятото да работя точно върху това", коментира Тодорова.

"Умишлено забавих преди да стрелям на първия прав. Направих още едно дишане. По принцип, когато не се чувстваш уверен, го правиш, за да си дадеш още малко време да се приготвиш. Не помогна. Със сигурност исках да сваля всички мишени, но не се получи", допълни тя.

Българката не смята, че снеговалежът и лошото време са оказали влияние. "Не мисля, че изиграха някаква роля. Условията са еднакви за всички", заяви биатлонистката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички