Второ най-добро постижение за България на Пекин 2022! Милена Тодорова с почти перфектна стрелба


Второ най-добро постижение за България на Пекин 2022! Милена Тодорова с почти перфектна стрелба
Снимка: БОК, Йордан Петков

4015 0

В днешния ден (петък - 11 февруари) България записа своето второ най-добро класиране на Олимпийските игри в Пекин 2022. Това се случи чрез биатлонистката Милена Тодорова, която се отличи с доста силно състезание в олимпийския спринт на 7,5 километра.

Тя завърши на 17-ата позиция, което е с две места по-надолу от най-доброто към момента класиране на българин на тази Олимпиада - отличното представяне на Радослав Янков в сноуборда, където завърши 15-и (а имаше потенциал и за по-високо класиране дори).

Милена Тодорова завърши на 1:31.1 минути след Марта Осбу Ройзеланд, която стана шампионка. Норвежката записа време от 20:44.3 минути, а стрелбата ѝ бе безгрешна. Тодорова пък пропусна една мишена от първата стрелба - легнал, заради което трябваше да прави наказателна обиколка.

Все пак трябва да се отбележи, че Тодорова направи една от малкото си перфектни стрелби от положение прави, което оказа сериозно влияние, за да може да се класира на 17-о място.

Втора след Ройзеланд в състезанието завърши Елвира Йоберг от Швеция, която остана на 30.9 секунди от шампионката, докато Доротея Вирер от Италия остана трета и грабна бронза, след като финишира на 37,2 секунди от шампионката.

Така трите страни прибавиха нови отличия в безмилостната борба за медалите на Пекин 2022 (КЛАСАЦИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички