Легендарният Петер Нортхуг прекрати кариерата си (ВИДЕО)


Легендарният Петер Нортхуг прекрати кариерата си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1856 0

Олимпийският и световен шампион по ски бягане Петер Нортхуг прекрати своята състезателната кариера. Това обяви самият норвежец по-рано през днешния ден. Отказването на Нортхуг идва след серия от здравословни проблеми през последните две години, в които така и не успя да се отърве от съпътстващите го контузии.

13-кратният световен шампион се превърна в истинска легенда през последните години в един от най-оспорваните зимни спортове, какъвто е ски бягането. "Вярвах и се надявах, че ще успея да се справя с всички проблеми, но тялото ми не издържа повече, а главата ми е уморена от всичко, които ми се случи. Затова най-доброто решение беше да се откажа и сега ще мога да се насоча към нови неща", сподели Нортхуг.

"Беше едно страхотно приключение. Като по-малък мечтаех да стана добър скиор и съм горд от постигнатото. Ски бягането беше моят живот за толкова много години, така че ми е трудно да го напусна", добави още той.

Световният шампион в ски ориентирането и нашият най-добър състезател в дисциплината Станимир Беломъжев също не пропусна да се сбогува с легендата в ски бягането: "След няколко часа една от най-големите звезди на ски бягането ще обяви край на своята спортна кариера. Радвам се, че съм имал възможност да участвам редом с този велик състезател и да видя на живо неговия непримирим, емоционален и борбен дух. Успех в живота, Титане!"


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички