Жалко! Българка с невероятен рекорд на Пекин 2022... но за друга държава


Жалко! Българка с невероятен рекорд на Пекин 2022... но за друга държава
Снимка: Getty Images

6301 0

До момента България не се радва на особено голям успех на Олимпийските игри в Пекин 2022, като най-доброто ни класиране засега е 15-ата позиция чрез Радослав Янков в сноуборда. Изглежда много трудно и до края на Олимпиадата наш представител да стигне до почетните места.

А това можеше да е много различно. Мирела Рахнева е родена в Русе през 1988 година, но семейството емигрира в Канада през 1997 година. През 2012 година се ориентира към скелетона, а през 2016 година намира място в националния отбор на Канада, като две години по-късно играе на Олимпиадата в Пьончан.

Рахнева участва и на Пекин 2022, но русенката представлява Канада. Тя вече се отличи с впечатляващо постижение, поставяйки нов рекорд на олимпийския улей в Пекин. Мирела успя да спечели първия манш в скелетона с изумителното време от 1:02,03 минути.

Второто пускане на състезателката не бе толкова успешно, а грешките ѝ бяха повече, отколкото ѝ се е искало и в крайна сметка завърши 18-а. Така след първите два манша тя е на 9-ата позиция във временното подреждане, а водачката Жаклин Наракот от Австралия има 83 стотни предимство.

Рахнева ще се бори за медлите в събота в ранния следобед, когато са последните два манша от състезанието - тогава ще стане ясна и олимпийската шампионка.

Все пак България успя да запише второто си най-добро класиране на Пекин 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички