Достойно представяне за Владимир Илиев на Световното по биатлон, има нов голям шампион


Достойно представяне за Владимир Илиев на Световното по биатлон, има нов голям шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

2119 0

Завърши индивидуалният старт на 20 километра на Световното първенство по биатлон, което се провежда в Поклюка, Словения. Световен шампион стана норвежецът Стурла Холм Легрейд, който даде време от 49:27.6 минути.

Най-предно класиралият се български състезател е Владимир Илиев. Той завърши на 12-ата позиция с изоставане от 2:33,3 минути от лидера. ой допусна една грешка при стрелбата си. Именно Илиев е и единственият българин, който е печелил медал от подобен форум.

От останалите българи - Димитър Герджиков завърши на 50-о място (2 грешки и изоставане от лидера с 5:34.2 минути), Антон Синапов на 59-о (4 грешки и изоставане от лидера с 5:58.1 минути), а Владимир Оряшков финишира 89-и (4 грешки и изоставане от лидера с 10:30.9 минути).

Втори в генералното подреждане след Легрей остана германецът Арнд Пайфер, който също бе безгрешен при стрелбата, но финишира с 16,9 секунди по-късно. Трети е норвежецът Йоханес Дале с 1 грешка и изоставане от 40,9 секунди.

"Въпреки че имах толкова добър сезон, не очаквах да стана световен шампион" - призна след случилото се Стурла Холм Легрейд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички