Невероятно! На Олимпийските игри в Пекин баща и син записаха фамилията си със златни букви в историята


Невероятно! На Олимпийските игри в Пекин баща и син записаха фамилията си със златни букви в историята
Снимка: Getty Images

2066 0

Йоханес Щролц спечели златото при мъжете в алпийската комбинация на Олимпийските игри в Пекин. Така фамилията бе записана със златни букви в историята на олимпиади, тъй като постижението на Йоханес е повторение на неговия баща Хуберт.

Хуберт Щролц грабва златото също в комбинацията през 1988 година в Калгари. Така двамата се превърнаха в първата двойка баща и син със златни медали на олимпиади в ските.

Йоханес завърши на четвъртата позиция след по-ранното спускане през деня, но на слалома, където е най-добър, нямаше никакви проблеми и заличи изоставането си от лидера след спускането Александър Омод Килде. Килде имаше аванс от 0.75 секунди.

В крайна сметка обаче той остана на втората позиция, а Йоханес спечели златото с преднина от 0.59 секунди, записвайки общо време от 2:31.43 минути. Третото място остана за Джеймс Кроуфорд, останал на 0.68 секунди зад Щролц.

Успехът на Щролц има още по-голяма тежест, тъй като през миналата година финансирането му от ски федерацията на Австрия бе спряно, но той продължи да кара със свои средства, преди Вундертима отново да възстанови фенансирането му в началото на 2022 г. след няколкото силни представяния на Щролц в Световната купа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички