Заради студа в ПьонгЧанг: Американците ще са със специални затоплящи се дрехи


Заради студа в ПьонгЧанг: Американците ще са със специални затоплящи се дрехи
Снимка: Getty Images/Guliver

1384 0

Олимпиадата в ПьонгЧанг може да се окаже най-студената в последните няколко десетилетия. Откриването е днес в 13 часа българско време, а температурата там се очаква да бъде - 9 градуса. Церемонията по откриването може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Организаторите ще раздават одеала по време на откриването на всички делегации, но американците намериха и свой начин, по който спортистите им да се чувства малко по-добре. Те ще прибегнат до специални дрехи, които ще се затоплят с батерии. Нагревателите ще могат да се зареждат от слънцето и ще осигуряват на спортистите топлина за поне пет часа. Затоплящи устройства американците ще имат и в ръкавиците.

Първите състезания от програмата започнаха преди ден и ще продължат до 25 февруари. Участват 92 страни, а спортистите са 2952-ма. Най-големият зимен спортен форум ще се проведе за 23-и път, като за втори път след Сапоро 1984 зимните игри ще са в Азия. България ще бъде представена от 21 състезатели в шест спорта - ски скокове, алпийски ски, биатлон, сноуборд, ски бягане и спускане с шейни.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички