Трагедия в Алпите: Френски олимпийски шампион в ските загина след падане

Бившият френски скиор Мишел Канак загина на 62-годишна възраст след падане при катерене във френските Алпи, съобщи АФП. Канак, който e шампион на Франция в комбинацията и слалома и участник на Зимните олимпийски игри в Сараево през 1984 година, се е качил сам по северната стена на „Черния ледник" в Националния парк „Екрин".

Местната планинска жандармерия, предупредена от катерачи, които са били свидетели на трагедията, е пристигнала на мястото, но са открили Канак мъртъв.

Алберт Попов: Винаги съм мечтаел да бъда победител

Най-добрият български скиор в момента Алберт Попов даде интервю пред Нова телевизия. Сънародникът ни се прибра в родината, като ще се подотвя за ...

Той става шампион на Франция в слалома през 1980 година, а две години по-късно се класира пети в мъжката комбинация на световното първенство в Австрия. През 1984 г. той участва на Зимните олимпийски игри в Сараево, а през 1986-та печели титлата в комбинацията на националното първенство. След като прекратява спортната си кариера Канак се установява в Бианконе и става планински водач.

Междувременно стана ясно, че Александра Жекова слага край на спортната си кариера (подробности четете тук).

Етикети: | |

Още по темата

Please select answer!