Александра Жекова прекратява кариерата си


Александра Жекова прекратява кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

3381 0

Най-силно представилият се български спортист в последните две зимни олимпийски игри - Александра Жекова, слага край на състезателната си кариерата. Това разкри вицепрезидентът на федерацията по ски Георги Бобев по време на закриването на ски сезона.

31-годишната Жекова приключва активната си състезателна дейност с три победи за Световната купа в сноубордкроса и общо 17 подиума. Тя е първата българка с медал от зимните Екстремни игри в Аспен (САЩ), където през 2012 година взе сребро в коронната си дисциплина.

Жекова е и шампионка от Зимната Универсиада през 2015 година в Гранада (Испания). В Сочи 2014 тя записа най-добро представяне на Олимпийски игри с пето място в сноубордкроса, а в Пьончан 2018 се нареди шеста.

Преди около година самата Жекова също намекна, че ще се откаже: "Изправена съм пред различни възможности и трябва да взема важни решения в живота си. Трябва да избера дали да продължа да бъда състезател, дали да се насоча към треньорство, към семейство или към някое от десетките неща, които са ми интересни. Предстоят ми важни решения, но все още не знам дали съм готова за тях".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички