Алберт Попов: Винаги съм мечтаел да бъда победител


Алберт Попов: Винаги съм мечтаел да бъда победител
Снимка: Getty Images/Guliver

1297 0

Най-добрият български скиор в момента Алберт Попов даде интервю пред Нова телевизия. Сънародникът ни се прибра в родината, като ще се подотвя за спусканията в Банско, за които вече обяви, че желае да се качи на подиума.

„Според мен първо в главата си трябва да го имаш като собствена цел. За да постигнеш една цел се крият много неща зад нея. Винаги съм имал желанието да бъда победител. Знам, че го искам и знаех, че ще стане един ден.

Има едни 10% късмет и се надявам сега на световното тези проценти да са на моя страна. Винаги исках да съм още по-бърз и по-бърз. Родителите ми са ме качили на ски, още когато съм бил на 2 години. Има доста хора, които се отказват в преломен момент, в който трябва да решиш дали да останеш в ските или да продължиш да се бориш. Когато минаваш от юноши при мъже. Не винаги е лесна тази стъпка. Влизаш при мъжете и не можеш да влезеш като победител. Правиш едно класиране, което те смазва", заяви Попов

Вицепрезидентът на българската федерация по ски Георги Бобев пък заяви: „Много са факторите, които предопределят успеха. Това се дължи на таланта на Алберт, но и на създадената сериозна организация около него. Получаваме и подкрепа от германската ски федерация. Факторите са много на това ниво, на което той вече се състезава. Успехът на Алберт е много сериозен. Защо след 33 години? Тук факторите са много. Много успехи сме имали, но за съжаление много изоставаме в днешно време.”

„Тази седмица започва Световното първенство. В края на другата седмица Алберт има стартове в Оре. Предстои и Световната купа по ски в Банско. Ще разчитаме на огромна българска подкрепа”, добави Бобев.

"Хиршер е над всички в момента, но има едни 20 човека, които карат еднакво. Всички ти дишат във врата. Моята стратегия е да бъда бърз на всяка врата, да взема максимума. Повтарям си на всяка врата да бъда бърз. Знам с каква скорост трябва да се движа, за да съм в първите 30. Още на самия старт си казвам: „Давай, Алберт, затова си дошъл. Сега е моментът, покажи го.” При мен не е имало страх. Предполагам - малко респект от някоя писта, но когато се пуснеш по нея, този респект изчезва”, сподели Алберт Попов, а по повод катастрофата, която преживя преди време, той разкри:

ЩАСТЛИВИЯТ АЛБЕРТ ПОПОВ: БЪЛГАРИТЕ МОЖЕМ!

Най-големият ужас от катастрофата беше, че загубихме един страхотен човек. В болницата лежах в кревата и не знаех какво ми има, и кога ще мога да карам ски. Лекарите бяха притеснени да няма някакво разместване, защото имах болки в гърба. Вярвам, че Господ ме е запазил с цел. Дори майка ми не знае как съм го преодолял. Мисля, че сам успях да го преодолея това нещо. Вече нямам проблеми и съм на 100% готов", завърши Алберт Попов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички