Историческо: Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа

Скиорът Алберт Попов продължава да пише история за България в зимните спортове. Младокът се класира на финалите на Световната купа, въпреки че не завърши в първия манш на последния за сезона слалом от редовната програма.

Финалите ще се проведат в Солдеу, Андора, през следващата седмица. В тях ще участват най-добрите 25 от всяка дисциплина. В генералното класиране българинът е на 21-во място и със своите 95 точки си осигури участие в слалома. Той е първият наш сънародник, който ще кара във финалите на Световната купа в тяхната 26-годишна история.

Отличното представяне на Алберт Попов продължава

Алберт Попов продължава отличното си представяне в слалома. Родният талант в алпийските ски даде отлично време в първия манш на нощния слалом в Ш...

Камен Златков пък зае 35-о място в първия манш, като изостана само на 0,16 секунди от влизане във втория. На 11 март Алберт Попов и Йоан Тодоров ще стартират в Кранска Гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов заминава за Андора. Припомнете си в този материал какво преживя скиорът ни само преди 3,5 години. 

Още по темата

Please select answer!