Стотни разделиха Алберт Попов от участие във II-ри манш на гигантския слалом


Стотни разделиха Алберт Попов от участие във II-ри манш на гигантския слалом
Снимка: Guliver/GettyImages

1278 0

Само 26 стотни разделиха Алберт Попов от участие във втория манш на гигантския слалом от Световната купа в Банско. Младият скиор завърши с 32-ро време и няма да кара във второто спускане в дисциплината, което е от 14,00 часа.

"Днес ми липсваше малко късмет, за да вляза в първите 30 и да карам във второто спускане, но за мен това бе важен опит. Състезанието в Банско е чудесно и чужденците го харесаха, защото публиката подкрепя всички скиори, което рядко се вижда на другите места. Може би заради многото сняг, който падна вчера, пистата подаде в горната част за по-задните номера", коментира Попов.

Гигантският слалом днес стартира при голям студ. В горната част на пистата беше минус 15 градуса. След вчерашния отменен Супер-Г обаче организаторите изкараха всички машини на пистата и успяха да я подготвят за състезание.

След първия манш Марсел Хиршер от Австрия поведе. Втори на 22 стотни е Хенрик Кристоферсен, Норвегия, а трети - Алекси Пинтюроот Франция, на 68 стотни. Другият българин в днешното състезание Йоан Тодоров даде 51-во време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички