Кола с наши скиори падна в пропаст в Алпите (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)


Кола с наши скиори падна в пропаст в Алпите (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)
Снимка: ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА/БГНЕС

2827 0

Кола с треньорите на националния ни отбор по ски Драго Грубелник и Димитър Христов, както и най-добрият ни алпиец в момента Алберт Попов, падна в пропаст в Алпите.

Легендарният словенски скиор от близкото минало Грубелник и помощникът му са откарани с хеликоптер в болница в Германия. Драго е поставен на командно дишане.

Попов е със счупена скула и глезен. Той е настанен в болница в Инсбрук. „Слава Богу, Алберт не е тежко пострадал, но треньорите са зле. Докато разберем какво точно му има обаче, светът ни се преобърна – разказа бащата Димислав Попов пред "Монитор".

"Говорихме с лекари от болницата, а и в Инсбрук са му се притекли на помощ други български треньори, които са били в региона. Когато майка му пристигне в болницата, ще имаме повече яснота за състоянието му“, допълни той.

Майка на Аби – бившата скиорка Мартина Попова, хвана самолета за Австрия веднага, след като разбра за инцидента. Снощи тя трябваше да пристигне в Университетската болница при сина си.

След автомобила се е движил и джип, в който са били останалите състезатели от националния ни отбор - Стефан Присадов, Йоан Тодоров и Камен Златков. На един завой от пътя те загубили от поглед колата с треньорите и Попов те просто изгубили колата и после се върнали да видят какво е станало. Спортистите само видяли, как возилото лети в пропастта.

Инцидентът е станал на слизане от глетчера в Зьолден, където са на тренировки, уточни пресаташето на федерацията по ски Пламен Вълков. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички