Започва Световното първенство по волейбол за жени, България стартира срещу Германия


Започва Световното първенство по волейбол за жени, България стартира срещу Германия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6077 0

Световното първенство по волейбол за жени започва днес, 23 септември, в Полша и Нидерландия и ще продължи до 15 октомври, когато ще се проведе финалът в Арнем.

Общо 24 отбора от 5 континента си спечелиха правото да участват в надпреварата, а сред тях е и България на италианския наставник Лоренцо Мичели!

"Лъвиците" попаднаха в Група "C" и са в компанията на Канада, Германия, Казахстан, Сърбия и САЩ. Те трябва да се класират сред първите четири отбора, за да си осигурят участие във втората групова фаза.

!Първият мач за момичетата на Лоренцо Мичели е в събота, 24 септември, от 20:00 часа българско време - срещу Германия!

Заради контузия от групата на България за Световното първенство отпадна титулярното либеро Жана Тодорова. Ето и целия състав:

Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Елена Бечева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева, Елица Атанасиевич, Силвана Чаушева, Радостина Маринова и Мария Кривошийска.

*Регламентът е следният - 24 отбора са разделени в 4 групи и първите четири от всяка група продължават към втората фаза. В нея тимовете ще са разделени в 2 групи от по 8 отбора, като в тази фаза онези, които вече са играли помежду си, няма да играят отново.

Класирането във втората фаза включва резултатите и от първата и така се определят най-добрите четири отбора от всяка от двете новосъздадени групи. Те продължават напред към 1/4-финалите. След това предстоят познатите директни елиминации.

*Откриващият турнира мач днес, 23 септември, е Полша - Хърватия (19:00 ч.), а по-късно Нидерландия ще се изправи срещу Кения (21:00 часа).

Още НОВИНИ ЗА ВОЛЕЙБОЛ ще откриете в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички