Лоренцо Мичели преди старта на световното: Можем да поднесем изненада във всеки един мач


Лоренцо Мичели преди старта на световното: Можем да поднесем изненада във всеки един мач
Снимка: БФ Волейбол

1242 0

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол за жени - Лоренцо Мичели, заяви, че вярва в уменията на българските волейболистки могат да направят нещо значимо на предстоящото Световно първенство в Полша и Нидерландия.

"Подготовката върви по план, единственият проблем е с Жана Тодорова. Сега търсим подходяща опция, която намерихме в лицето на една млада състезателка - Мила Пашкулева. Всичко друго върви по план, състезателките тренират на пълни обороти и мисля, че ще бъдем готови за първата фаза на Световното първенство", заяви Мичели пред "Sportal".

"В нашата група има два отбора на най-високо ниво и това са САЩ и Сърбия, три тима сме на едно ниво заедно с Канада и Германия. Така че ще бъде голяма битка за точки и ще бъде много важно да влезем с максимален брой точки във втората фаза, защото това ще ни даде по-голям шанс да продължим напред. Имаме няколко нови състезателки в сравнение с VNL, но същото се отнася и за нашите съперници".

"В контролите с Италия видяхме, че те са един топ отбор, а Полша е направила крачка напред в сравнение с VNL. Стремим се да намерим нашето най-високо ниво и не се интересуваме толкова много от нивото на другите. Ако стигнем до втората фаза на Световното първенство, всеки мач ще бъде много тежък и стресиращ. Можем да поднесем изненада във всеки един мач, но те ще бъдат изключително оспорвани".

"Моята цел и мечта е да преминем втората група. Ще трябва да покажем най-високото си наше ниво и да бъдем реалисти. Ще повторя, че нашата група никак не е лесна и ще бъде много трудно, защото силите са изравнени. Искам да видя отборът ни да се бори много в първата фаза и да направи някаква изненада във втората. Опитвам се да направя така, че химията в отбора ни да бъде възможно най-добрата и да постигнем целта си, както направихме във VNL".

"Не мисля, че напрежението ще бъде върху по-младите състезателки. Националният отбор е доста различен с миналото, но сега разполагаме с добра сплав от младост и опит и сега е момента националният тим да направи следващата крачка. Аз единствено мога да дам своя опит на състезателките, за да се развият. Много съм горд да работя за България, за българските фенове, за федерацията и за тези момичета, които вярвам, че ще направят нещо наистина значимо", завърши италианецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички