Николов бе представен от Лубе и отсече: Мечтая да стана световен шампион


Николов бе представен от Лубе и отсече: Мечтая да стана световен шампион
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1867 0

Александър Николов беше официално представен като волейболист на Кучине Лубе Чивитанова. Българската звезда говори пред италианските медии само няколко дни преди Световното първенство до 20 години, което ще се проведе на Ботуша.

"Бях в САЩ, за да уча в колеж и получих предложения от някои големи клубове. Това изобщо не беше лесен избор, това е голяма стъпка в моята кариера и моя живот, но исках Лубе. Очаквам много победи, удоволствие от играта, но и трудни моменти.

Българските национали, като се започне от Соколов, ми разказаха много добри неща за клуба, тренировките, мачовете и феновете. Мечтая да стана световен шампион и да играя с шампиони, като ще дам най-доброто от себе си и ще приемам съветите на съотборниците си с отворени обятия. Моето присъствие и подписаното споразумение между Лубе и Левски със сигурност ще привлекат много български фенове", заяви Николов.

Спортният директор на клуба Джузепе Кормио също коментира привличането на младия български национал:

"Приятел съм с баща му Владимир, голям български играч от миналото. Аз го доведох в Италия. Появата на талантливия му наследник е резултат от взаимно обещание, спазено между двама уважаващи се приятели. Взели сме Алекс, за да се възползва от тази възможност с нас и заедно с един от най-добрите треньори в света".

Старши треньорът на Кучине Лубе - Чико Бленджини, не пропусна да се изкаже ласкаво за младия български талант: "Николов има всичко, за да стане играч, способен да прави разликата и трябва да се стреми към това, с отдаденост и страст".

Вижте останалите актуални новини от света на волейбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички