Волейболните Левски и ЦСКА кръстосват шпаги във финала за купа "Борис Гюдеров"


Волейболните Левски и ЦСКА кръстосват шпаги във финала за купа "Борис Гюдеров"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1636 0

Гигантите на волейбола в България - Левски София и ЦСКА се класираха на финал на традиционния мемориален турнир  - Купа „Борис Гюдеров“ в Перник за трета поредна година. Двата отбора се срещат неизменно за отличието от 2020 година насам.

"Сините" преминаха през Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:0 (25:20, 25:15, 26:24) в първия полуфинал на турнира, изигран в едноименната зала, носеща името на на изтъкнатия български национал и едно от най-големите имена в родния волейбол от миналото.

Левски диктуваха положението през първите две части, а в решителния трети гейм играта бе равностойна след средата. Столичани показаха воля, дух и желание за победа и не позволиха на съперника да покаже на какво е способен.

Във втория мач от програмата ЦСКА с обновения си състав се наложи над домакина Миньор (Перник) с 3:1 (25:10, 25:15, 23:25, 25:12).

"Армейците" доминираха през по-голямата част в двубоя, но допуснаха пропуски в третия гейм, който бе затворен с минимална преднина от перничани. Това мотивира допълнително момчетата на Александър Попов и те бяха безпогрешни в последната част.

В събота (8 октомври) в 13:30 ч. е малкият финал, който ще срещне Миньор и Марек. В 15:00 ч. вечните съперници ще спорят за трофея.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще поеме ли Мартин Стоев националния отбор по волейбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички