Владимир Николов: Надявам се някой ден синовете ми да играят заедно за България


Владимир Николов: Надявам се някой ден синовете ми да играят заедно за България
Снимка: lap.bg

3800 0

Волейболната легенда Владимир Николов, бивш капитан на мъжкия национален отбор на България, а сега президент на Левски София, наблюдава на живо Балканиадата за юноши U17 във Врънячка Баня (Сърбия). Той е там в качеството си на мениджър на отбора, в чийто състав е и един от синовете му - Симеон, роден през 2006 г.

Владо Николов игра в България, Турция, Франция, Япония и Италия и официално приключи състезателната си кариера през 2016 г. Въпреки това той се завърна да играе за Левски през сезон 2018/2019, като игра редом с по-големия си син, Александър. Сега Владимир дава съвети и подкрепа на втория си син Симеон, който играе на поста разпределител.

„Ситуацията беше любопитна и в същото време много трудна за нас, защото стартирахме сезон 2018/2019 с шестима нападатели, което означава четирима посрещачи и двама диагонали, а в даден момент цели четири от тях бяха контузени. Следователно имах две възможности - да спрем сезона и да се оттеглим от надпреварата или да се опитам да изиграя някои мачове сам, докато поне един от контузените играчи се възстанови. Докато играех първия мач с Левски, друг играч си счупи крака, което беше изключително тежко за нас. По това време тренирах отбора. Погледнах пейката и там нямаше никой. Единствената възможност беше синът ми Александър да излезе на терена - по това време беше само на 14 години, така и направихме. Играхме два гейма заедно. Загубихме, разбира се, но пък беше забавно", разказва Николов.

Според Владо най-малкият му син Филип (роден през 2015 г.) не се интересува от волейбол, поне засега. Само времето ще покаже дали един ден двама или, може би, трима братя Николови ще играят за българския национален отбор.

"Волейболът е моят живот и е нормално, че след активната си кариера реших да остана близо до спорта. Освен това, е съвсем естествено синовете ми да следват стъпките ми. Те са достатъчно добри. Надявам се, че един ден ще могат да играят заедно за националния отбор на България и ще бъдат толкова успешни, колкото братята Гърбич за Югославия и Сърбия", завърши Владо.

Владимир Николов спечели три бронзови медала с България: на световното първенство през 2006 г. в Япония, на световното първенство през 2007 г., проведено също в Япония, и на европейското първенство през 2009 г. в Турция. По време на клубната си кариера Николов печели Шампионската лига за сезон 2004/2005 г. с френския Тур, като получи наградата за най-полезен играч на финалите, проведени в Солун.

bgvolleyball.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички