България прегази Австрия и ще играе на Евро 2021!


България прегази Австрия и ще играе на Евро 2021!
Снимка: Българска федерация по волейбол

2340 0

Националният отбор по волейбол се класира за Европейското първенство, след като постигна трети пореден успех в квалификациите, побеждавайки Австрия с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22). "Лъвовете" си осигуриха първото място в своята група мач преди завършването на квалификациите.

Нашите стартираха много уверено в търсене на трета поредна победа и поведоха с 8:2 точки. Възпитаниците на Силвано Пранди поддържаха аванса си комфортно и не допуснаха изненади, а да дръпнат в геймовете. Втората част бе идентична, като „лъвовете“ се доближиха на гейм от крайния успех след 25:18.

В третата имаше леко отпускане в нашите редици, като Австрия дори поведе с три точки разлика при 12-9, но впоследствие България бързо заличи пасива и в края наложи волята си, за да се класира за Евроволей 2021 след трети успех в групата си в Израел и втори над австрийците след 3:1 в първия мач.

Българите не могат да бъдат изместени от първата позиция, тъй като Австрия вече е с баланс 1-3, докато Израел, утрешният съперник на нашите, е с една победа и две поражения. Най-резултатен за победителите бе Цветан Соколов с 18 точки – с по 12 се отчетоха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За Австрия Александър Бергер завърши с 15 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички