Владимир Николов коментира волейболните национали на България и обяви голяма новина


Владимир Николов коментира волейболните национали на България и обяви голяма новина
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

2514 0

Eдин от най-добрите волейболисти на България през 21 в. - Владимир Николов, даде интервю пред официалния сайт на българската федерация по волейбол, още в началото на което обяви голяма новина и коментира предстяването на националните ни отбори (мъже, жени и юноши).

Владо Николов заяви, че се оттегля от поста "координатор на нац. отбори" и посочи мотивите си за това решение:

- Г-н Николов, големите първенства приключиха. Каква е оценката ви като координатор на националните отбори?

- Още в началото на интервюто искам да кажа, че се оттеглям като координатор на националните отбори. Отговаряйки на въпроса, ще кажа, че оценката ми е двуполюсна. При мъжете и жените се представихме колебливо с достигане само до осминафиналите на европейските първенства. Точно обратното е с подрастващите тимове. Особено този на Мартин Стоев, който стана втори в света. От една страна има разочарованието, но от друга виждаме, че бъдещето е осигурено. Вярвам, че най-доброто предстои. Това е и последният ми коментар като координатор на националните отбори.

- Какъв е мотивът ви да се оттеглите?

- Лично аз съм много доволен от работата, която свърших през тази година. Смятам, че помогнах доста за представянето на младежките формации. Положих много усилия и отделих доста време в тази насока. Постът ми във федерацията обаче започна да пречи на основните ми занимания. Аз бях доброволен сътрудник на него. Но когато хобито почне да отнема много повече време от нещата, с които се храним, не е добре. Волейболът е бил, е и ще бъде моят живот. Винаги ще помагам с каквото мога за развитието на българския волейбол, както го правих и през последната година - безрезервно, денонощно и напълно отдадено. Това е и единственият начин, по който трябва да се работи за националните отбори.

- Имате ли проблем с хора от федерацията, с треньори или състезатели?

- Не, категорично! Няма конфликти, драми, сръдни. Оттеглянето ми е само заради липсата на време за семейството и други приоритетни неща. Знаете, че когато се захвана с нещо, аз го правя със сърце, без пестене на време и сили. Това е моят начин на работа.

- Необходими ли са треньорски рокади според вас?

- Не смятам, че всички се справиха на очакваното ниво. Всеки треньор трябва да даде доклад, който първо да види президентът Любо Ганев и управителният съвет. Те ще решат кой трябва да продължи и кой да остане. Моето мнение вече не е важно.

- Организирахте отлично световното първенство за младежи в залата на "Левски София". Защо не успяхте да се преборите за публика макар и в ограничен размер?

- Събитията бяха извън нашата компетенция. Като федерация и организатори направихме всичко възможно, за да дойдат хора на трибуните. Повече от веднъж сме били при спортния и здравния министър. За мен крайното решение е грешно. В цяла Европа няма ограничения на спортни и културни събития за ваксинирани хора, които притежават зелен сертификат. Нямам обяснение защо в България не е така.

- Ще продължите ли работа в БФ Волейбол на друг пост?

- Не.

- Вие сте един от моторите на "Левски". Какво да очакваме от отбора през новия сезон?

- Продължаваме по пътя, който сме избрали с Давид Давидов и Атанас Гаров. А той е да се развива школата. Имаме четири шампионски отбора при момчетата в различни възрасти през миналия сезон. През новата кампания искаме да надградим с медали и в женското направление.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички